Nieuws

Vacature Geriatrie Fysiotherapeut

Ben jij die enthousiaste, initiatiefrijke en (bijna) afgestudeerde geriatrie fysiotherapeut, of een ervaren geriatrie fysiotherapeut die uitkijkt naar een stap vooruit, en wil jij je de komende jaren binnen onze praktijk verder ontwikkelen? Dan willen we graag met je kennismaken!

Devilee & Devilee Fysiotherapie is gevestigd in een anderhalve lijn zorgplint waarbij nauw wordt samengewerkt met de afdeling geriatrie van het HMC ziekenhuis.

Wij zijn een Pluspraktijk en ons enthousiaste team van 13 collega’s leveren hoge kwaliteit zorg binnen diverse specialisaties van de fysiotherapie. Daar hoort een doelgerichte, multidisciplinaire aanpak bij, die zorgt voor succesvolle behandelmethoden en innovatieve samenwerkingsverbanden.

In verband met vertrek van een van onze geriatrie fysiotherapeuten zijn wij op zoek naar een fysiotherapeut Geriatrie waarbij een deelneming in Parkinsonnet een pre is. Wil jij sturing geven aan onze geriatrie unit en ben je bereid ons expertise centrum verder invulling te geven, dan is dit je kans.

Functiebeschrijving:

Wij bieden per 01 mei 2019 een afwisselende functie voor een (bijna) afgestudeerde fysiotherapeut Geriatrie met een gevarieerde patiëntenpopulatie. Je werkt binnen een praktijk, waar kwaliteit, innovatie, prettige sfeer, teamgeest en (interne)scholing veel aandacht krijgen. Je geeft invulling en sturing aan de geriatrie unit van de praktijk en werkt tevens in 3 verzorgingshuizen waar patiënten maar ook het personeel op jouw professionaliteit als gespecialiseerd geriatrie fysiotherapeut kunnen rekenen. Studeer je in 2019 of 2020 voor de master geriatrie af, dan word je ook nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Wie zoeken wij?

Je bent een teamspeler en bent bereid om samen met je collega’s invulling te geven aan de zorg voor de doelgroep geriatrie;

Je bent bereid het bestaande netwerk te onderhouden en uit te breiden;

Je bent een ondernemende therapeut, die het leuk vindt om op eigen initiatief contacten te leggen met huisartsen, praktijk ondersteuners, specialisten en andere disciplines;

Je gaat voor kwaliteit van zorg en voelt je patiënten goed aan;

Je hebt een pré, als je bekend bent met intramed-plus en/of ervaring hebt met verslaglegging op plus niveau;

Wat Devilee & Devilee Fysiotherapie je biedt:

Wij bieden je, tegen een ruime beloning en goede arbeidsvoorwaarden, een dienstverband van minimaal 24 uur per week ( met uitbouw naar eventueel 32) in een prettige, collegiale werkkring. Daarbij bieden we je de ruimte om verder te ontwikkelen en je ambities waar te maken. Compensatie voor scholing kosten is uiteraard bespreekbaar.

Meer informatie
Heb je interesse in deze baan en voldoe je aan het gestelde profiel? Reageer dan middels een gemotiveerde sollicitatiebrief aangevuld met CV en foto naar info@fysiotherapiedevilee.nl
Mocht je na het lezen van deze vacature nog vragen hebben, neem gerust contact op met Rene Devilee via het bovenvermeld emailadres.

Nieuwe collega per 1 december

Dr. Marinus Winters, sportfysiotherapeut en manueel therapeut

Per 1 december treedt dr. Marinus Winters in dienst bij Fysiotherapie Devilee & Devilee. Marinus is gespecialiseerd in chronische sportblessures en langdurige pijnklachten aan het bewegingsapparaat, in het bijzonder de onderste extremiteit (benen) en de wervelkolom. Marinus rondde zijn opleiding tot fysiotherapeut af in 2010 en is sindsdien werkzaam als fysiotherapeut. Marinus werkte eerder bij Fysiotherapie Devilee & Devilee, en heeft veel ervaring opgedaan met langdurige sportblessures en pijnklachten aan het bewegingsapparaat in praktijken in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. In 2017 promoveerde Marinus aan de Universiteit van Utrecht op een proefschrift over shin splints, een veel voorkomende sportblessure.

Naast zijn werkzaamheden in de fysiotherapiepraktijk, is Marinus voorzitter van de studiegroep ‘Inspanningsgebonden Pijnsyndromen in het Onderbeen’ van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS), en senior adjunct-hoofdredacteur bij het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift ‘British Journal of Sports Medicine’. Marinus is nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en tevens verzorgt hij cursussen voor fysiotherapeuten en sportartsen in binnen- en buitenland.

Marinus is een liefhebber van een veelvoud aan sporten. Als talentvol baanatleet (800/1500 meter) in zijn jeugdjaren, begrijpt hij wat het bedrijven van sporten op hoog niveau betekent. Naast het hardlopen, fietst Marinus in de zomer door de alpen en doet hij nog veel andere sporten zoals skiën, tennis, fitness en voetbal.

 

Behandeling artrose heup- en kniegewricht terug in basisverzekering.

Vanaf 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen fysiotherapie / oefentherapie vergoed voor heup en knie artrose per periode van 12 maanden.
Oefentherapie bij artrose van knie en heup is bewezen effectief.
Daarom adviseert het Zorginstituut om deze behandeling in het basispakket op te nemen. De vergoeding geldt voor maximaal twaalf behandelingen per periode van twaalf maanden.
In de praktijk is gebleken dat wekelijks een behandeling gedurende acht tot twaalf weken gemiddeld voldoende is om een patiënt de oefentherapie aan te leren.
Daarna kan de patiënt dit zelf in de thuissituatie of in de sportschool voortzetten.
“De Ministerraad heeft inmiddels op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd met het pakketvoorstel waarin is opgenomen dat patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen fysiotherapie / oefentherapie vergoed krijgen.
U kunt bellen voor een afspraak met 1 van onze fysiotherapeuten van ons artrose expertise team voor een intakegesprek om hierna te werken aan uw herstel.