Groepstraining

Groepstrainingen zijn geschikt voor iedereen met klachten aan het bewegingsapparaat die onder fysiotherapeutische begeleiding wil oefenen. Bij het herstel van de patiënt speelt conditie, bewegelijkheid en algemeen welbevinden een belangrijke rol. De patiënt werkt actief aan het eigen herstel proces.
De groepstrainingen worden onder begeleiding van minimaal twee fysiotherapeuten gehouden, in de sportaccommodatie van Hubertusduin. De groepen bestaan uit 6-8 personen en variëren in leeftijd en persoonlijke doelstelling.
Er wordt in een ontspannen, veilige omgeving gewerkt aan kracht, coördinatie, balans, lenigheid en bevorderen de algemene belastbaarheid.

Loop en balanstraining en algemene training

Wanneer u moeite heeft met lopen of om in balans te blijven, bieden we loop en balanstraining aan. U kunt namelijk zelf veel doen om de kans op vallen te verkleinen. Door een goede conditie, een goed evenwicht en een verbeterd reactievermogen verkleint u de kans om te vallen.
De algemene training is voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat en mensen die geconfronteerd worden met osteoporose en artrose. Door actieve oefentherapie wordt er gewerkt aan functie behoud en functie herstel.
Maandag 10.00-11.00 en 11.00-12.00
Donderdag 10.00-11.30

Cognitieve beweeggroep

Wanneer u kampt met geheugenproblemen of dementie is het goed om in beweging te komen, dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Door met uw lichaam te bewegen breng u de hersenen ook in beweging.
Dedementie is niet te stoppen, maar wel vertragen en de omstandigheden verbeteren.
Woensdag 13.00-14.00

Parkinson beweeggroep

Maandag 13.00-14.00
Woensdag 15.00-16.00
Tijdens een individuele intake worden uw doelstellingen besproken en de daarbij behorende testen uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld een inspanningstest, krachttesten en balanstesten.

Wandelgroep

Maandag 15.15-16.30
In samenwerking met Evita Benoordenhout.

Indicaties voor groepstrainingen

  • Mensen met artrose en/of osteoporose
  • Ouderen die niet zelfstandig in staat zijn te sporten
  • Mensen met een chronische aandoening
  • Mensen die willen revalideren na een operatie en/of ziekenhuisopname
  • Mensen die voor een operatie willen werken aan kracht en conditie
  • Mensen met balansproblemen en angst om te vallen
  • Mensen met klachten aan houding- en bewegingsapparaat
  • Mensen met geheugenproblemen